Nemzetközi Világjátékok Japánban

Nemzetközi Világjátékok Japánban

Japánban, Hyogo prefektúra Kobe városában február végén első ízben tartanak nemzetközi 3×3 versenyt. A február 29 – március 1-jéig tartó versenyen, amelyet a Kobe Harborland Űrszínház nevű rendezvényközpont aulájában tartanak nemzeti válogatottak és klubcsapatok egyaránt pályára lépnek majd.

A Xebio 3×3 Exe World Games 2020 verseny szervezője a FIBA, támogatója számos nagy hazai japán és multinacionális cégóriás. A rendezők nagyon büszkék arra, hogy a FIBA három legismertebb és legnagyobb versenyének, a Világbajnokságnak, a World Tournak és a Világjátékoknak az egyikét, az utóbbit sikerült Kobe városába hozniuk.

A játékban szereplő 18 csapat között lesznek jól ismert nemzetközi résztvevők, mint az Új-Zélandi, az indonéz, a Dél-Koreai, a mongol, az ausztrál és a tajvani csapatok. Japánból érkezik a szintén jól ismert, nemzetközi porondon sikeresen szereplő Utsunomiya és Tokyo, továbbá több, Japán különböző városaiból érkező klubcsapat.

A verseny fődíja 15 ezer USA dollár lesz. A kobei győztes és a második helyezett részvételi jogot nyer a szeptember 7-i FIBA 3×3 WT Utsunomiya Mastersen való játékra is.

X