Olimpiai selejtező Bengaluruban

Olimpiai selejtező Bengaluruban

A napokban véglegessé és nyilvánossá vált az Indiában megrendezendő, FIBA 3×3 olimpiai selejtező forduló pontos helyszíne is. Ezek szerint 2020. március 18-22-én Bengaluruban rendezik meg, a csapatok olimpiai részvétele szempontjából döntő fontosságú versenyt. A tízmillió lakosú Bengaluru az indiai Karnátaka állam székhelye, annak délkeleti részén, a Dekkán-fennsíkhoz tartozó Maiszúri-fennsíkon helyezkedik el, 920 méter tengerszint feletti magasságon. Lakosságszáma alapján India harmadik legnagyobb városa.

A versenyen, amelyet az Indiai Kosárlabda Szövetség szervez, negyven csapat (20 női és 20 férfi) vesz részt. A városban nem ez lesz az első nemzetközi jelentőségű 3×3 verseny. 2017-ben és rá két évre 19-ben is itt rendezték meg a FIBA 3×3 Női Ázsia Kupa utolsó két fordulóját.

A mostani rendezvényen nemenként 3-3, vagyis a verseny első három helyezett csapata jut majd be a tokiói olimpiai keretbe. Ők már biztosan pályára lépnek az Olimpián. A bengalurui versenyen kívül már csupán egyetlen alkalom lesz arra, hogy valamelyik csapat még olimpiai részvételi jogosultságot nyerjen, mégpedig április 23-24-én, Budapesten. Nálunk rendezik majd az utolsó, mindent eldöntő selejtező fordulót.

X