Országos 3×3 tour Új-Zélandon

Országos 3×3 tour Új-Zélandon

Itt Európa közepén, a tél talán legcudarabb, hideg napjaiban, a 3×3 kosárlabda szurkolói és játékosai kicsit (nagyon) irigykedhetnek új-zélandi sporttársaikra, akiknél tombol a nyár, és javában játszanak az országos bajnokság turnéjának állomásain.

A nyolcállomásos körversenyt, a Rebel 3×3 Quest Tour NZ Basketball 3×3 nevű országos bajnokságot december másodikán kezdték Aucklandban. Azóta játszottak januárban két fordulót, a februári három állomáson 13-án, 20-án és 27-én lesznek az aktuális versenyek. Márciusban pedig Aucklandban és Plimouthban lesz 7-én és 13-án a két utolsó forduló. A döntőt áprilisban tartják, helye és pontos időpontja még nem ismert. 

A regionális versenyek férfi csapatainak győztesei közötti döntőn derül majd ki, hogy addigi eredményei alapján melyik csapat kvalifikál a FIBA World Tour Masters valamelyik fordulójára. A Rebel Sport 3×3 Quest Tour eseményeket a FIBA ​​Quest eseményként hagyja jóvá, ami azt jelenti, hogy a csapattagok a játékért kapják a maximális pontokat. Csatlakozva a FIBA play.fiba3x3.com webhelyéhez, bárki értesülhet az új-zélandi bajnokság eredményeiről is.

X