Sikeres volt a WUG

Sikeres volt a WUG

Az elmúlt hétvégén, szeptember 13-15-én, Budapesten rendezett Városi Világjátékokat (WUG) a sportszakemberek és a közönség is egyértelműen sikeresnek tartotta. A 3×3 kosárlabda mérkőzéseket sokan látogatták, szinte teltházas volt minden mérkőzés.

A FUBA 3×3 U23 utánpótlás Nemzetek Ligája verseny egy-egy fordulóját idén a világ számos városában megrendezték, a finálét pedig Budapesten, a WUG játékai között tartották meg. A játék végső eredménye szerint a férfiaknál a francia csapat legyőzte a döntőben az oroszokat, köszönhetően Franck Séguéla és Thimothé Vergiat kiemelkedően ötletes és sikeres játékának. Mindketten 7-7 pontot szereztek csapatuknak a döntőben. Ellenfelük, az orosz csapat is derekasan helytállt, ráadásul ők hárman, cserejátékos nélkül álltak ki a franciák ellen. Náluk a legeredményesebb játékos Dmitrii Cherburkin volt, aki az MVP címet is elnyerte. Öt mérkőzésen 54 pontot szerzett a csapatának.

A férfiaknál a végeredmény a következő képpen alakult:

 1. Franciaország
 2. Oroszország
 3. Ukrajna
 4. Fehéroroszország
 5. Románia
 6. Hollandia
 7. Magyarország
 8. Lengyelország

A nőknél is az orosz-francia kettős játszotta a döntőt, ám az eredmény éppen fordított lett, mint a férfiaknál. Itt a francia lányoknak sikerült elcsípni az első helyet, 16:13-ra legyőzték az oroszokat.

A nőknél a végeredmény így fest:

 1. Oroszország
 2. Franciaország
 3. Kína
 4. Hollandia
 5. Ukrajna
 6. Magyarország
 7. Lengyelország
 8. Románia

Idén a FIBA harmadik alkalommal rendezte meg a 3×3 U23 Nemzetek Ligáját és szakértői rendkívül eredményesnek tartják az utánpótlás nevelése szempontjából. Most különösen nagy volt a verseny jelentősége, hiszen a versenyzők és a csapatok fokozott erőbedobással készülnek a jövő évi nagy megmérettetésre, a Tokiói Nyári Olimpiai Játékokra, ahol a 3×3 történetének során első ízben jelenik meg majd hivatalos, teljes jogú sportágként a világversenyen.

X