Szerb és francia győzelem a hét végén

Szerb és francia győzelem a hét végén

A két, hétvégi FIBA 3×3 verseny egyike a horvátországi Chedevita Lipik Challenger volt. A játék nagy esélyese a Novi Sad most nem nyerte meg a Challengert, „csupán” a harmadik helyet szerezte meg a szerb Vrbas és a szlovén Kranj mögött.

A verseny elődöntőjében Dusan Bulut csapata a Vrbastól egy pontos hátrányba került, így 17:16-ra verseséget szenvedett. A döntő Kranj – Vrbas összecsapás volt és utóbbi javára, 21:15-ös eredménnyel zárult.

A sorozatban a következő verseny a Hongxiang Holdings Haining Challenger lesz Kínában, a hónap végén, június 29-30-án. Ez a kihívás a FIBA 3×3 WT Montreal Masters állomására ad a verseny legjobbjainak belépőt.

A mostani hétvége másik eseménye a nők versenyének, a Womens Sekret’s-nek a következő állomása volt az itáliai Torinóban.

A pályára lépő nyolc csapat közül most a francia lányok voltak a legeredményesebbek, így megnyerték a versenyt, második helyre a hazai csapat, az olasz nők küzdötték fel magukat, harmadik pedig az USA csapata lett. Mögöttük végzett sorrendben: Kanada, Szerbia, Mongólia, Írország és sereghajtóként a cseh lányok. A női verseny, következő állomása Poitiersben lesz Franciaországban, július 5-6-án.

X