Szinte minden csapat esélyes lehet a győzelemre

Szinte minden csapat esélyes lehet a győzelemre

Folytatva a tegnap elkezdett latolgatásokat, amelyek azokat a legfontosabb szempontokat sorolják fel, amelyek feledhetetlen sporteseménnyé tehetik az idei FIBA 3×3 World Tour Finalt, nem lehet említés nélkül hagyni az idei egyik legsikeresebb csapatot, a Riga Ghettot. A lettek sztárcsapata már a tavalyi szezonban megmutatta oroszlán karmait, ám akkor még a WT Finalban legyőzte a Novi Sad. A vereség arra ösztönözte őket, hogy még többet, még erőteljesebben dolgozzanak, mert eltökélt szándékuk, hogy idén visszavágnak az „ősellenségnek”, és elhalásszák a szerbek elöl a győzelmet.

Latolgatva az esélyeket, ugyancsak nehéz volna megtippelni, idén vajon melyik csapat viszi haza a mesterek kupáját. Szinte lehetetlen volna eltalálni, ki lesz a végén a győztes, hiszen a World Tour utsunomiyai döntőjében szereplő 12 csapat közül idén nyolc legalább egy, de néhányan három Masterst is megnyertek, és akkor még szó sem esett az idén feltűnt és rögtön nyerő pozícióba felvergődő két csapatról a litván Sakiai Gulbelé, illetve a szaudi Jeddah csapatokról.

Az idei WT Final azért is különleges esemény, mert jövőre első ízben önálló sportágként jelenik meg a 3×3 kosárlabda a Tokiói Nyári Olimpiai Játékokon. A mostani verseny is Japánban lesz, így a csapatok bemutatkozhatnak a japán közönségnek és megismerhetik az ottani körülményeket is.

Aki nem a helyszínen szurkol majd (vagyis a 3×3 rajongók döntő többsége), élőben, a játékkal egy időben követheti a mérkőzéseket a YouTube csatornákon. Ne feledkezzetek meg az időeltolódásról, ami + 9 óra Japán javára. Izgalmas mérkőzéseket és jó szurkolást kívánunk mindenkinek.

X