Újra kezdik a filippinó válogatottak az intenzív edzést

Újra kezdik a filippinó válogatottak az intenzív edzést

A Fülöp-szigetek egyik legnagyobb példányszámú napilapjának, a Tiebreaker Times sportrovata az elmúlt órákban közölte: az ország Sportbizottsága (PSC) és Olimpiai Bizottsága (POC) megállapodott abban, hogy szorgalmazza és erőteljesen támogatja a négyfős, 3×3 nemzeti válogatott csapatuk intenzív edzésének az újraindítását, hogy ezzel is támogassák megfelelő felkészülésüket a jövő évre elhalasztott Tokiói Olimpián való megjelenésükre.

A két, fentebb említett döntéshozó szervezet képviselői tegnap tartottak videokonferenciát, ahol megegyeztek nemcsak az edzések mielőbbi folytatásáról, de a konkrét edzéstervekről is. Ramon Fernandez, az igazgató tanács egyik tagja hangsúlyozta: „sürget az idő, nem kockáztathatjuk, hogy nemzeti válogatottunk játékosai hosszú időn keresztül kiessenek a mindennapi edzésrendből. A COVID-19 hosszú hetekre meggátolta az edzések megtartását, ezt mielőbb pótolnunk kell, hogy játékosaink a jövő évi Olimpiára ismét csúcsformában kerülhessenek. Mi persze csak ajánlást tehetünk, a végső döntést majd az IATF hozza meg ”.

A megbeszélésen a két szervezet képviselői abban is megegyeztek, hogy nemzeti 3×3 válogatottjuk – ellentétben a 2018-as, általuk kihagyott versennyel – részt vesz az aktuális FIBA 3×3 Ázsia Bajnokságon.

X