Végleges a bukaresti EB csapatlistája

Végleges a bukaresti EB csapatlistája

A közelmúltban lezárult a FIBA 3×3 Európa Kupa 2018 kvalifikációs szakasza. Az andorrai, poitiersi és a konstancai versenyek bevejeztével véglegessé vált, hogy mely csapatok vehetnek részt szeptember 14-16-án a bukaresti EB döntőn.

Tizenhét ország 24 csapata (12 férfi és 12 női) versenyez majd Bukarestben a kupáért. A férfiak regnáló bajnoka Lettország, a nőknél tavaly Oroszország lányai vitték el az aranyérmet. A férfiversenyben nagy kérdés, hogy a lettek idén is képesek lesznek-e megőrizni a bajnoki címüket, vagy kénytelenek lesznek azt továbbadni valamelyik kiválóan szereplő csapatnak. A nők versenyében az első meglepetés már a franciaországi kvalifikációs fordulóban megszületett: az orosz lányok nagyon gyengén szerepeltek, így nem jutottak tovább a bukaresti döntőbe. Ugyanerre a sorsra jutottak a holland és az ukrán férficsapatok.

Az idei FIBA 3×3 Világbajnokság győztesei mindkét nemben továbbjutottak. A szerb férficsapat Bulut „professzor” vezetésével akár még az EB-aranyat is hazaviheti. Rajtuk nem múlik, hiszen az ez az egyetlen cím, amely még hiányzik a csapat gyűjteményéből. A világbajnok olasz nők is veretlenül jutottak tovább az andorrai kvalifikáló versenyből.

Bukarestben tehát pályára lép a győzelemért a női csapatok közül: Olaszország, Szerbia, Spanyolország, Magyarország, Franciaország, Ukrajna, Csehország, Fehéroroszország, Románia, Hollandia, Belgium és Svájc. A férfiaknál: Szlovénia, Magyarország, Svájc, Lettország, Franciaország, Belgium, Oroszország, Románia, Szerbia, Spanyolország, Lengyelország és Bosznia-Hercegovina.

Mivel a bukaresti EB-n játszani fog mindkét magyar csapat, a hazai szurkolóknak nincs okuk az aggodalomra, hiszen nem kell attól tartaniuk, hogy kevés izgalmas mérkőzés lesz az idei kontinensbajnokságon.

Hajrá, mindent bele lányok és fiúk!

X