VIII. Kosárlabdázás Napja a Hősök terén

VIII. Kosárlabdázás Napja a Hősök terén

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által 2012-ben elindított már tradícionálisnak számító kosárlabda ünnep idén is folytatódik. A nyolcadik Magyar Kosárlabdázás Napjának programja, a COVID-19 járvány miatt idén kissé másképpen alakul, mint a korábbi szezonoknál már megszokhattuk.   

Az idei eseményt szeptember 19-én, a már hagyományosnak számító helyszínen, a budapesti Hősök terén tartják a rendezvényt. A nap folyamán a szervezők számos, kosárlabdával kapcsolatos eseményt, bemutatót rendeznek.  A menyitó után például tizenöt pályán streetball mérkőzéseket rendeznek, lesz kerekes székes kosárlabda torna, szenior mérkőzések, akrobatikus kosárlabda bemutató, free styler programstreetball országos döntő győzteseinek díjátadása.

A rendezvény helyszínén ügyességi játékokat, dobóversenyt is rendeznek. A sportolók és a közönség tagjainak egészsége védelmébe a rendezők különleges óvintézkedéseket foganatosítanak. Mint például a pályákat a korábban megszokottnál lényegesen távolabb helyezik el, a nézők beléptetése csak lázmérés után történhet meg, a látogatók és a sportolók rokonainak figyelmét a szervezők nyomatékosan felhívják a megfelelő távolságtartásra és lehetőség szerint a maszk viselésére, valamint a téren több helyen elhelyezett kézfertőtlenítők gyakori használatára.

X