Zsákolóbajnokot avattak Utsunomiyában

Zsákolóbajnokot avattak Utsunomiyában

A szurkolók által „babaképűnek” becézett, Puerto Rico-i születésű Isaiah Rivera az idei FIBA 3×3 World Tour Utsunomiya Finalon teljesítményével sportága sztárjai közé emelkedett. A zsákolók közötti versenyben látványos és technikailag magas minőségű kosárra dobásaival huszonkétévesen megszerezte a zsákolóbajnoki címet.

Zsákolásaival az idei Montreal Mastersen tűnt ki a többiek közül és rövid pár hónap alatt fel is ért a csúcsra. Az ifjú titán legyőzte a „nagy öreget” Piotr Grabowskit és az ukrán legendát Dmitry Smoove Krivenkot is. Ezzel eddigi pályafutása legjobbját nyújtotta.

Az ifjú zsákolóbajnok saját bevallása szerint folyamatosan a 3×3 foglalkoztatja a gondolatait. Mindig azon agyalok, hogy milyen új, meghökkentő figurával lephetem meg a közönséget, hogyan tökéletesíthetem a technikai tudásomat, és miként növelhetem az rugalmasságomat, fizikai állóképességemet. Ennek érdekében hetente 3-4-szer járok edzőterembe, naponta edzek az utcai pályákon. Nem titkolt tervem, hogy a következő szezonban elérem az 50+-os teljesítményt és ezzel világrekordot állítok fel. Ehhez pedig még nagyon sokat kell gyakorolnom” – magyarázta a bajnok.

Rivera zsákolásainak egy csokrát foglalja össze az alábbi videó:

X