3×3 iskolai VB Makaón

3×3 iskolai VB Makaón

Az english.news.cn kínai híroldal mai posztja szerint a nemzetközi szervezet, svájci központjában tegnap új együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetközi Iskolasport Szövetséggel (ISF), amely egy 2014-es partnerségi szerződés meghosszabbított és kibővített változata. Célja az eddigi partnerségi viszony és az együttműködés szorosabbá tétele.

Az új Együttműködési megállapodás keretében a FIBA vállalja, hogy az ISF eseményeit ezentúl feltünteti a hivatalos versenynaptárában, ezen felül technikai támogatást nyújt a versenyek szervezésében és arra ösztönzi tagszövetségeit, hogy a tagországok ifjúsági 3×3 tagozatai minél nagyobb számban vegyenek részt a nemzetközi iskolai korosztályok versenyein.  A szerződő felek továbbá alapvető célként jelölik meg az ifjúsági kosárlabda világszerte történő népszerűsítését, a nemek közötti teljes egyenlőség megteremtését.

“Az elmúlt tíz évben a két fél közös erőfeszítése révén több ezer kiválóan teljesítő diák gyűlt össze az ISF rendezvényein abból a célból, hogy versenyezzenek más országokból érkező társaikkal és ezáltal egy magasabb szinten is megmutassák a tehetségüket” – jelentette ki a megállapodás aláírása után az ISF elnöke Laurent Petrynka.

Andreas Zagklis, a FIBA ​​főtitkára kijelentette: “a mostani egyetértési nyilatkozat aláírásával megmutathatjuk mindenkinek, hogy milyen nagyra értékeljük az együttműködést parnerünkkel, és milyen fontos nekünk az, hogy továbbra is részt vegyünk a 3×3-as sportág globális növekedésének az elősegítésében.”

A két szervezet szoros együttműködésének is köszönhető, hogy a 2024-es ISF iskolai kosárlabda-világbajnokság megrendezésre kerülhet. Az esemény június 24-én nyílik a kínai Makaóban. Ezt követően október végén újabb ifjúsági világeseményre kerül sor. Bahreinben rendezik 25 sportág részvételéven az ISF Gymnasiadét, amelynek a 3×3-as kosárlabda is egyik versenyszáma lesz.