Két Challenger egy WT

Az előttünk álló héten három versenyen is szurkolhatnak a 3×3 csapatok rajongói. Szeptember 27-28-án a német kikötőváros, Hamburg ad otthont a FIBA 3×3 soron következő Challengerének, amely kvalifikációs mérkőzés lesz a WT Masters Neom-ra. A versenybe korábbi teljesítményük alapján 16 csapat került be. Közöttük két amerikai csapat (Miami, NY Harlem), a házigazda németek képviseletében négy csapat (Düsseldorf, St. Pauli, Hannover és Wiesbaden), továbbá holland, lett, francia, litván, montenegrói, spanyol és svájci együttesek. A játékot szeptember 27-én déli fél egykor a litván Marijampole és a Wiesbaden (német) csapata kezdi.

A másik Challenger, amely a Manama Masters kvalifikáló fordulója lesz, a kínai Yichangban rendezik október 1-2-án. Szintén október 1-2-án játsszák a FIBA 3×3 World Tour Wuxi 2024 versenyt Kínában. Az eseményről a worldtour.fiba3x3.com többek között ezt írja: „A világ egyik legnépszerűbb csapatsportágaként a 3×3 kosárlabda mostani tornája a nemzetközi szinten 14 legjobb férficsapatot vonzotta Wuxiba, köztük a kétszeres World Tour-győztes Ub Huishan-t, a holland Amsterdamot, ahol olimpiai aranyérmesek szerepelnek, valamint az osztrák Vienna csapatát. A megmérettetésen részt vesz a kínai Chongming csapat és a közönségkedvenc Wuxi is.”

A verseny érdekessége, hogy a mostani tornán debütál 3×3-as játékosként a négyszeres NBA All-Star-játékos, DeMarcus Cousins a Wuxi színeiben.

Attachment

FIBA 3x3 World Tour Wuxi 2024