A 10 legjobb között a magyar női csapat

A 10 legjobb között a magyar női csapat

A 3×3 idei szezonjában, a legjobbnak, legeredményesebbnek tartott férfi és női játékosok listáját a FIBA a hétvégén már közzétette. Legutoljára maradt a világ 10 legjobb B33-as csapatának választottak listája. A világszervezet ranglistája szerint ezek a következők (a listán belül nem tettek különbséget a helyezések között):

A Puerto Ricoi Caguast a Mexico Cityben tartott World Tour Mastersen nyújtott teljesítménye miatt emelték ki, a Chicago (USA) csapatát a Világbajnokságon produkált sziporkázó játékáért dicsérték. Külön megemlítették a csapat látványos megmozdulásait. Az U18-as francia női válogatott, bár idén nem volt kiemelkedően domináns a többi 3×3-as csapat között, mégis sikerült megnyerniük mind az Európa-, mind a Világbajnokságot. Fényes jövőt jósolnak nekik.

A japán Hamamatsu három, indiai származású férfi csapattagja „gyilkos” játékot játszott egész évben. Legnagyobb harci cselekedetük az volt, hogy a World Tour Finalban legyőzték a korábbi bajnokot, a félelmetes újvidéki hármast, az Al Wahda csapatát. Dícsérték a listán szereplő magyar női csapatot is, akik Medgyessy Dóra vezetésével az egész nyarat szorgalmasan végigjátszották és kitartó, kemény munkával készültek az Európa-bajnokságra. Szorgalmuk meghozta a várt sikert: Bukarestben az EB-n a dobogó legfelső fokára kerülhettek és emellett elnyerték a legszórakoztatóbb kosárlabdát bemutató női csapat címét is.

A szlovén Ljubljana – ellentétben az előző, 2014-es gyengébb évvel – idén kiváló szezont zárt. A 2013-as World Tour győztese a tavalyi gyenge szereplés után, 2016-ban a mélyből hozták vissza csapatukat, és Abu Dhabiban ezüstérmesek lettek. A sikerben oroszlánrésze volt a „Jégembernek”, Jasmin Hercegovacnak, aki vezéregyénisége volt a csapat támadásainak. A listán szereplő csapatok közül vitathatatlanul a legsikeresebb az újvidéki szerb Al Wahda csapata volt. Szinte minden tornát megnyertek: aranyérmesek voltak a World Touron Ustunomiyaban, Debrecenben és a pekingi mesterek tornáján, továbbá világbajnokok is lettek.

A lista további szereplői: szlovén Piran, Katar U18-as férfi csapata, a cseh női válogatott, és a francia U18-as női csapat.