A B33 Tour visszatért!

A B33 Tour visszatért!

2 év kihagyás után idén ismét útjára indult a B33 TOUR nemzetközi 3×3 versenysorozata. A FIBA Licence alapjána a DECATHLON B33 TOUR 2022 győztes csapata a  3×3 World Tour Masters sorozat Lausanne-i állomására szerzett  indulási jogot.

A 2 állomáson a magyar 3×3 válogatottakon kívül felvonultak a vezető szerb 3×3 csapatok, de érkeztek csapatok Horvátországból, Szlovákiából, Csehországból, Ukrajnából, Litvániából, Belgiumból, Svédországból és még Mongóliából is.

A június 26-án megtartott döntőbe 12 csapat szerzett indulási jogot, köztük a magyar 3×3 válogatottakkal. Az izgalmas, nagyon magas színvonalú torna  döntőjébe a litván Süduva-Mantinga és a szerb Partizán Belgrád jutott. A döntő végén a szerbek örülhettek és nyerték meg a repülőjegyet Lausanne-ba és a torna győzelemmel járó 1.000 EUR pénzdíjat.

A teljes sorozat eredményei ITT megtekinthetők!

A döntővel egyidőben zajlot az U18 3×3 válogatottak felkészülési tornája, ahol a a magyar HUN U18 B csapat nyert a döntőben a horvát Honda Marine csapatát legyőzve, ezzel visszavágva csoportban
elszenvedett vereségért.

Képek, videók: https://www.facebook.com/b33tour