Szerb, francia aranyérem Antwerpenben

Szerb, francia aranyérem Antwerpenben

A belgiumi Antwerpenben tegnap este véget ért a sportág története óta sorrendben a hetedik világbajnokság, a Crelan FIBA 3×3 World Cup 2022. verseny.

A férfiaknál Szerbia ötödik alkalommal szerezte meg a győztes trófeáját. Ezzel visszaszerezte, az USA csapata által 2019-ben elhódított bajnoki címet. A döntőben Litvánia válogatottját győzték le, a végeredmény 21-16 lett a szerbek javára. A győzelemben a VB egész ideje alatt nagy szerepe Strahinja Stojacicnak, aki csak a döntőben kilenc pontot szerzett a csapatának. Csapattársa, Dejan Majstorovic az antwerpeni verseny legsikeresebb játékosának címét szerezte meg, a verseny MVP-jének választották. Őt követte, mint kiemelkedő pontszerző a második helyen a litván Ignas Vaitkus és harmadikként Thibaut Vervoort belga játékos.

A VB bronzérmét a franciák nyerték meg, miután a bronzért játszott mérkőzés hosszabbításában legyőzték a belgákat.

A férfiak első öt helyezettje:

  1. Szerbia, 2. Litvánia, 3. Franciaország, 4. Belgium, 5. Hollandia.

A nők versenyében Franciaország lett a világbajnok. A döntőben Kanadát győzte le 13-16-ra. A győzelemhez nagyban hozzájárult a Michelle Bleues 7 szerzett ponttal, valamint Laetitia Guapo és Hortense Limouzin együttes tíz pontjuk megszerzésével. Guapo végül az MVP címet is elnyerte. A hölgyeknél a bronzmérkőzést Litvánia Kínával játszotta, előbbiek 21-11-re legyőzték az ázsiai csapatot.

A női csapatok első hat helyezettje:

  1. Franciaország, 2. Kanada, 3. Kína, 4. Litvánia, 5. Spanyolország.