Az újonc osztrákok veretlenül jutottak tovább

Az újonc osztrákok veretlenül jutottak tovább

A katari Dohában ma kezdődött a FIBA 3×3 World Tour világkörüli játéksorozatának évadnyitó Mastersének első versenynapja.

Három csapat (Graz, Manila és Doha) selejtező fordulót játszott, amelyből az osztrák Graz került ki győztesen és ezzel tagja lett a verseny D-csoporjának. Ezzel a körmérközésekre csoporttársa lett az USA két csapata, a NY Harlem és a Priceton. Velük kellett megküzdeniük a továbbjutásért. Előbb a NY Harlemmel léptek pályára és nem kis meglepetésre az újoncnak számító osztrákok legyőzték  a rutinos amerikaiakat. Igaz, csupán egy pont előnnyel, 21:20-ra sikerült zárniuk a mérkőzést, de ez is óriási teljesítmény a nemzetközi versenyekkel csupán most ismerkedő osztrákoktól.

A következő mérkőzések hozták a papírformát: a Liman 21:14-re végzett a Sakiaival, a Riga egy ponttal nyert az Edmonton ellen (21:20), az Ub pedig a körmérkőzés első találkozóják 18:16-ra játszott a Lusaillal. Az A-csoport nagy meglepetése, a Liman-Piran mérkőzés, amelyen az esélytelenebb Piran 16:14-re legyőzte riválisát, a B-csoport meglepetését az Amszterdam hozta: egy ponttal, 18:17-re verte a Rigát.

A C-csoport két ellenlábasa, az indulatoktól sem mentes két csapat, a Novi Sad és az Ub szintén némi meglepetéssel szolglt. A Novi Sad a mérkőzés elején sok helyzetet kihagyott, rögtön az elején két büntetőt még Dusan Bulut is elvétett, majd szinte rögtön utána az ellenfél csapatához igazolt Marko Savic csúnyán el is gáncsolta. Néhány pillanatig úgy tűnt, az eséstől Bulut érdsérülése talán súlyosabb is lehet. Szerencséjére kis pihenés után folytatni tudta a játékot. Ivosev Tamás első kosara kellett ahhoz, hogy megnyugodjanak a novi sados játékosok, utána szemmel láthatóan feljött a csapat, ám a végére ismét „leeresztettek”, így 20:15-ös vereséget szenvedtek.

A D-csoportban elmaradt a meglepetés: a két rivális, a NY Harlem és a Princeton 16:14-re végezték be az első mérkőzésüket. Második körmérkőzését a Novi Sad megnyerte, nagy pontkülönbséggel 21:10-re legyőzte a házigazda csapatát a Lusailt. A nap utolsó mérkőzésén az osztrákok újfent meglepetést okoztak: legyőzték a Princetont (19:15-re), így veretlenül továbbjutottak csoportelsőként a negyeddöntőbe.

Holnap Piran-Novisad találkozóval kezdődik a verseny második napja.

X