Nagy meglepetés Dohában

Nagy meglepetés Dohában

Ma, a katari FIBA 3×3 WT Doha Masters második napján a játékot a negyeddöntős csapatok kezdték. A tegnapi csoportmérkőzésekből továbbjutott nyolc csapat: Piran, Novi Sad, Graz, Riga, Amszterdam, NY Harlem, Ub és Liman. Közülük elődöntőbe kerültek: Novi Sad, Riga, Amszterdam és Liman. Az elődöntő két mérkőzése a Novi Sad – Riga, illetve az Amszterdam-Liman volt.  Az előbbit a szerbek 21:16-ra nyerték a lettek ellen és nagy meglepetésre a Limant legyőzte 21:18-ra az Amszterdam. A hollandoknak szemmel láthatóan jót tette a csapat megújítása, fiatalítása.

A döntőt a szintén megújult Novi Sad játszotta az Amszerdam csapatával. A minden pillanatában rendkívül izgalmas és mozgalmas mérkőzés jellemzője volt, hogy a két csapat végig fejfej mellett haladtak a végeredményig, ha a szerbek vezettek, egy perc múlva már a hollandoknál volt az egy, két pontos előny. Mindkét együttes sokat hibázott, számos eredménytelen kosárra dobás kíséretében. A mérkőzés utolsó másodpercei a hollandoknak jobban sikerültek, így a végére az Amszterdam egy távoli kétpontossal megnyerte a játékot és ezzel együtt a Doha Masters első helyezését is.

A verseny végső állása az első hat helyen:

  1. Amszterdam
  2. Novi Sad
  3. Liman
  4. Riga
  5. Ub
  6. Graz.

A hollandok WT Masters győzelme óriási teljesítmény, hiszen korábban a csapat jószerével még dobogós helyet sem tudott elcsípni a világkörüli játéksorozatban.

X