B33 Diákolimpia Országos döntő eredmények

B33 Diákolimpia Országos döntő eredmények

A B33 Diákolimpia Országos Döntőjére 2024. június 8-án Kecskeméten, a Mercedes-Benz Sport Akadémián került sor. Az eseményen az A és B korcsoportos fiúk és lányok csapatai mérkőztek meg egymással, látványos és izgalmas mérkőzéseket produkálva.

Fiúk A

Az A korcsoportos fiúknál a Katona csapata bizonyult a legjobbnak, miután a döntőben magabiztosan győztek az Olcsai ellen. A bronzmérkőzés elmaradása miatt két harmadik helyezettet hirdettek: a Hunyadi 1 és az II. RFG csapatokat.

Végeredmény:

1 – Katona
2 – Olcsai
3 – Hunyadi 1
3 – II. RFG
5 – ELTE Trefort
6 – Jezsu2
7 – Herman Fiúk
8 – NLG u16

Lányok A

Az A korcsoportos lányok között a DIENES BASKET csapata diadalmaskodott, szoros küzdelemben megelőzve az Orsolyás Gazellák csapatát. A bronzérmet itt is két csapat kapta: a Szabó Lorinc A és a SZIG Csajok.

Végeredmény:

1 – DIENES BASKET
2 – Orsolyás Gazellák
3 – Szabó Lorinc A
3 – SZIG Csajok
4 – Pannónia lányok
5 – Húúú,de jó
6 – Jezsu
7 – Bartók Amazonok

Fiúk B

A B korcsoportos fiúknál a Kölcsey csapata végzett az első helyen, miután a döntőben legyőzte a TÁG Boys csapatát. Mivel bronzmérkőzést nem játszottak, a harmadik helyen a Bolyai D és az Illyés A csapatai végeztek.

Végeredmény:

1 – Kölcsey
2 – TÁG Boys
3 – Bolyai D
3 – Illyés A
5 – kismafc 1
6 – NLG Csongrád
7 – NLG
8 – Kölcsey Körmend
9 – DFG
10 – fecske
11 – VPG
12 – Kolping 1.​

Lányok B

A B korcsoportos lányok versenyében a Csík Kosár 1. csapata diadalmaskodott, miután a döntőben magabiztos győzelmet aratott a MZSG csapatával szemben. A harmadik helyen a Kölcsey és a Fáybasket csapatai végeztek.

Végeredmény:

1 – Csík Kosár 1.
2 – MZSG
3 – Kölcsey BL
3 – Fáybasket
5 – Szent-Györgyi
6 – Vmg
7 – Jezsus Nagyok
8 – Padesz csajok
9 – Mező lány
10 – HOG Lányok A
11 – Aranylányok
12 – Földes kék​​

Az esemény magas színvonalú játékot hozott, a csapatok kitartással küzdöttek, látványos mérkőzéseket játszottak. Gratulálunk minden résztvevőnek és a győzteseknek a kimagasló teljesítményért!