Befejeződtek a körmérkőzések

Befejeződtek a körmérkőzések

A bécsi FIBA 3×3 világbajnokság mai, ötödik versenynapjára befejeződtek a csoportok közötti körmérkőzések. Ez pedig azt jelenti, hogy a kezdetben 20-20 csapatos mezőny mindkét nemnél alaposan megfogyatkozott. A körverseny utolsó 8-8 helyezettje – köztük sajnos mindkét magyar csapat is – elbúcsúzott a további versenyzéstől.

A férfiaknál a FIBA tabellák százalékos adatai alapján a lemaradók a következők lettek: az ötven százalékos teljesítményt nyújtó Puerto Rico és Izrael, a 25 százalékon teljesítő Ausztrália, Madagaszkár, Németország és Mongólia, illetve a négy mérkőzésből négyet elvesztő magyar és szlovén csapat. A magyarok végső pozíciója a világverseny 19. helye lett.

A nőknél a kieső helyeken végeztek: Egyiptom, Brazília, Litvánia, Hollandia és Magyarország 25 százalékos teljesítménnyel, Mongólia, Lengyelország és Románia 0, vagyis egyetlen győzelem nélküli teljesítménnyel. A magyar női csapat végső helyezése 17. lett.

Ma a mezőny továbbjutó fele folytatta a versenyt. A FIBA aktuális tabellája szerint a férfiaknál eddig legjobban a holland az szerb és az USA csapat teljesített. Mindhárman megnyerték mind a négy meccsüket. A nőknél az eddig lejátszott öt mérkőzésből négyet megnyert a francia, a német és az Egyesült Államok csapata. Kína viszont egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, de azt a négy meccset mind megnyerte.