Cél: az U18-as VB

Cél: az U18-as VB

Az idei, DECATHLON B33 Egyetemi és Főiskolás Bajnokság második fordulója után, március 19-én a budapesti Tüskecsarnokban kialakult a tovább jutó legjobb csapatok sorrendje. A fordulóban 18 fiú és 14 lány csapat mérkőzött meg egymással. A mérkőzések szünetében érdeklődtünk játékosoktól, edzőktől többek között arról, hogyan ismerkedtek meg a 3×3 kosárlabdával, miként látják a sportág jövőjét.

Tóth Orsolya U-18-as kerettag, a Vasas Akadémia játékosa tizenegy éve kosarazik. Az 5×5-öt és a 3×3-at egyformán kedveli, noha az öt-öt elleni meccseket egyelőre még sokkal többen nézik. A B33-al most ismerkedik, de az első benyomásai nagyon jók, mert a játék nagyon gyors, több hangsúlyt kapnak az egyéni teljesítmények. Annak nagyon örült, hogy Földi Attila az U-18 edzője beválasztotta a válogatott keretbe. Jó volna a végleges keretbe is bekerülni – mondta -, de ez meglehetősen nehéz lesz. Lesz még bőven küzdeni valója ahhoz, hogy bekerüljön a négyes csapatba.

A B33 Egyetemi és Főiskolai Bajnoksága feltétlen jót tesz a fejlődésének, mert például az egy-egy elleni játék gyakorlására is kiváló alkalom és a gyorsasága is javulhat. A 3×3 előnye, hogy a testmagasságnál több előnyt jelent a játékban a gyorsaság és a ruganyosság. Mindezeket az 5×5 játékban is hasznosítani tudja.

Távolabbi céljai között szerepel, hogy a B33-al kijusson az U18-as Világbajnokságra.