Elkezdődött a WT Debrecen Masters

Elkezdődött a WT Debrecen Masters

Bár az U18-asok világbajnoki viadala még javában tart, végeredményt csupán este hirdetnek, de Debrecenben már elkezdődött a másik, ugyancsak izgalmas verseny, a profi férficsapatok világkörüli tornája is.

A FIBA 3×3 World Tour 2022 Debrecen Mastersen a következő csapatok indulnak: Ub Huishan NE és Liman Huishan NE – Szerbia, Ulánbátor MMC – Mongólia, Antwerpen – Belgium, Amszterdam HiPRO – Hollandia, Sakiai Gulbelé – Litvánia, Belgrádi Partizán – Szerbia, Lausanne Sport – Svájc, Riga – Lettország, Princeton – USA, Washington DC – USA, Sansar MMC – Mongólia.

A kora délután kezdődő verseny előtt selejtezőt játszott néhány, az A csoport, még szabad helyére bejutni szándékozó csapat. Ezt követően kezdődött a harc a Debrecen Masters címért. A torna nagy esélyese a szerb Ub, amely szeretné az idei WT verseny ötödik Mastersét is megnyerni. Ez azt jelentené, hogy az Ub 2022-ben eddig még más csapatot közel sem engedett a Masters cím elnyeréséhez. Itt Debrecenben feltehetően nagy csatát vív majd örökös riválisával, a szintén szerb Limannal. Holnapra kiderül, kinek sikerült jobban a játék a cívisvárosban.