Francia győztes Wuxiban

Francia győztes Wuxiban

A francia 3×3-as férficsapat eddigi történetének egyik legnagyobb győzelmét könyvelhette el a hétvégi, Kínában rendezett FIBA 3×3 World Tour Wuxi Mastersen, ahol sikerült elérniük az első helyezést. Ezzel pedig a francia férfiak is közelebb kerültek női honfitársaik csapatának eddig elért sikereihez.

A döntőben a Párizs csapata 21-11-re legyőzte szerb ellenfelét, az Ub Huishan NE-t. A tornán szereplő többi csapat közül az első hat helyre a következüknek sikerült felkapaszkodniuk.

  1. Paris – Franciaország
  2. Ub Huishan NE – Szerbia
  3. Raudondvaris Hoptrans – Litvánia
  4. Ulaanbaatar MMC Energy – Mongólia
  5. Lausanne Sports LS – Svájc

A következő, egyben az idei szezon utolsó Mastersét Bahrein fővárosában Manamaban rendezik november 16-17-én.

A Wuxi Masters külön érdekessége volt az a tény, hogy ismét játékban láthatták rajongói a 3×3 legendás szereplőjét, az egykori Novi Sados Dusan Bulutot. Szeptember 13-án írt alá szerződést a svájci Lausanne csapatával. Indoklása szerint a párizsi olimpia miatt lép ismét pályára, mert gyűjteményéből hiányzik még az olimpiai bajnoki cím. Így 37 évesen ismét játékra adja a fejét. Eddig négyszeres FIBA-győztes, egykori csapatával kétszer 3×3 Word Tour győztes lett és azzal együtt „egyéiben” MVP címmel is megörvendeztette a szurkolóit és saját magát, négy világkupa győzelmet is elkönyvelhetett, ahol kétszer MVP-játékosnak is megválasztották, továbbá két Európa-bajnokságot is megnyert a Novi Saddal.