Hamarosan nyitnak a brit 3×3 pályák is

Hamarosan nyitnak a brit 3×3 pályák is

Angliában is nyár elejére megnyílnak, a Covid-19 világjárvány miatt hosszú hónapok óta zárva maradt kosárlabdapályái, és ezzel egy időben kitárja kapuit a WUC (Writtle University College) egyetemi sportfesztivál is.

A nyári sporteseményt az essexi Chelmsford közelében, a Writtle egyetem kollégiumnak sportkomplexumában rendezik. Július 3-án indul a játéksorozat. Ekkor avatják fel az egyetem vadonatúj 3×3 kosárlabda pályáját is. Az új sportág egyre népszerűbb nemcsak Nagy-Britanniában, de az egykori nemzetközösségi országokban is, így az olimpia mellett felvették a Nemzetközösségi Játékok versenyszámai közé is.

Dr. Greg Deacon, a Writtle egyetemi kollégium sportvezetője elmondta: nagyon büszkék vagyunk rá, hogy elsőként építettük meg az Egyesült Királyság önálló, más sportágaktól teljesen független 3×3 sportpályáját. Ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy számtalan új lehetőséget nyissunk meg a sportolni vágyó fiatalok és teljes közösségük előtt. Nyári fesztiválunk egy vidám, különleges esemény, amelyen a diákok barátai, családtagjai is részt vehetnek és élvezhetik a sportolás örömét. A pályán lejátszott mérkőzéseken kívül számos egyéb lehetőség is a szórakozni vágyók rendelkezésére áll. Ilyenek lesznek a zenei aláfestéssel bemutatott ügyességi számok, akrobatikus táncbemutató, illetve a hazai profi freestyl sztárok mutatványai. Itt lesznek a hazai legnagyobbak, a freestyling sztárjai Tarry Algar, Andrew Wilding és Puskás László. A rendezvénysorozat záróakkordját a Radio Chelmsford DJ-je szolgáltatja.

X