Regionális tornákon erősítenek a német lányok

Regionális tornákon erősítenek a német lányok

A május 26-30. között tartandó grazi 3×3 olimpiai kvalifikáló versenyben a német női válogatott játékosa, Svenja Brunckhorst is nagy lehetőségeket lát. „A 3×3 kosárlabda alapjaiban különbözik idősebb testvérétől, az ötöt elleni játéktól. Az a játékos, aki egyik sportágról a másikra vált, szinte az alapoktól kell újrakezdje egyrészt a 3×3 szabályok elsajátítását, másrészt a pályán való mozgás, cselezés, viselkedés leginkább eredményre vezető formáit. Szenvedélyesen rajongok a 3×3-ért, mert hatalmas lehetőséget látok abban, hogy elejétől fogva részt vehetünk egy új sportág németországi felépítésében és sikerre vitelében.„  – nyilatkozta a német női válogatott játékosa.

Annak érdekében, hogy ez az „építkezés” minél látványosabb és eredményesebb legyen, a német női válogatott hónapok óta különböző regionális tornákon vesz részt. Mostanában például a holland lányokkal játszanak minden hétfőn. A grazi olimpiai kvalifikálóig, vagyis május végéig még további nemzetközi szintű tesztmérkőzéseket játszanak például Japán és Románia csapatai ellen.

Felkészülésüket a német hadsereg, a Bundeswehr sporttámogató csoportja segíti. Brunckhorst szerint ennél hasznosabb segítséget sehonnan sem kaphattak volna, hiszen rendelkezésükre áll Németország csúcskategóriás sportkomplexuma, annak minden szolgáltatásával együtt. A hannoveri bázis nagyszerű edzéslehetőségei mellett szükség szerint gyógytornász, sportorvosok is folyamatosan a rendelkezésükre állnak.

X