Keretet hirdetett Puerto Rico 3×3 csapata is

Keretet hirdetett Puerto Rico 3×3 csapata is

A FIBA által közölt információk szerint kijelölték és San Juanban bejelentették a FIBA 3×3 VB 2017 Nantesben játszó Puerto ricoi csapat végleges keretét. Eszerint a franciaországi világversenyre Gilberto Clavell, Jonathan Gárcia, Luis „Pela Coco” Hernandez és Wil Martinez utazik.

Annak ellenére, hogy a Puerto Rico ezidáig csupán egyszer, 2014-ben szerepelt a 3×3 világbajnokságon, és akkor a 16. helyezést sikerült elcsípnie, a FIBA 3×3 szakemberei bíztatónak tartják a csapat játékát. Annál is inkább, mert hosszú, két éves kihagyás után visszatért a csapatba Jonathan Gárcia, aki 2012-ben tagja volt a FIBA 3×3 World Tour győztes csapatának. A mostani játékával szeretne tisztelegni egykori World Tour csapattársa, az időközben elhalálozott Andy Ortiz emléke előtt. Vele egy csapatban, együtt nyerték meg a FIBA 3×3 World Tour Mexico City Masters Team verseny Caguasban.

Hernandes Puerto Rico első számú 3×3 játékosa, a világranglistán jelenleg a 35. helyen áll. Garcia az 51., Martinez a 112. és Clavell a 274. helyet foglalja el. Ugyanez a csapat képviseli Puerto Ricot a FIBA AmeriCup 2017 versenyen is.