Köddé vált olimpiai álmok

Köddé vált olimpiai álmok

Tegnap este Debrecenben, az olimpiai selejtező harmadik napján sem a magyar női, sem a férficsapatnak nem volt szerencséje, pedig mindkét együttes keményen küzdött a továbbjutásért.

A lányok Olaszország ellen egypontos hátránnyal végeztek, de így is, összesített teljesítményük alapján sikerült a D csoport első helyét megszerezniük, vagyis bekerültek a negyeddöntőbe. Ott ma Csehország csapatával kerültek szembe, hogy megküzdjenek velük az elődöntőbe jutásért.

A negyeddöntőbe a következő női csapatok kerültek:

Németország – Japán
Magyarország – Csehország
Kanada – Olaszország
Spanyolország – Lengyelország.

A magyar lányok kemény harcban a cseheket 16-9-re legyőzték, ezzel beküzdötték magukat az elődöntőbe. Ott a német válogatottal kerültek össze, de minden kitartásuk, küzdeni akarásuk ellenére úgy alakult, hogy az utolsó pillanatban a német lányoknak sikerült egy kétpontos távoli dobással 19-17-re nyerni a hosszabbításban. Utolsó debreceni mérkőzésükön a magyar női válogatott Kanadával játszott. Sajnos, ezt a mérkőzést elveszítették 21-10 arányban.

A magyar férfiválogatottnak nem sikerült a negyeddöntőbe való bejutás. Két vereséggel és egy győzelemmel kiestek a további küzdelemből. Utolsó, tegnapi meccsüket az osztrákok ellen elvesztették, 21-13-ra.