Ma indul a 3×3 U18 VB Debrecenben

Ma indul a 3×3 U18 VB Debrecenben

Egy pihenőnap után, ma folytatódik Debrecenben a FIBA 3×3 nemzetközi versenyek sorozata. A férfiak World Tour Masters és a nők Women’s Series tornája után most szeptember 3-ig az utánpótlás csapatok kapják meg a lehetőséget a játékra. Ma elkezdődött az U 18-as világbajnokság.

A férfiaknál 20 csapat kezdi a versenyt. Ezek a következők: Németország, Észtország, Thaiföld, Lettország, Kirgizisztán, Egyiptom, Brazília, Katar, Tunézia, Szlovénia, Franciaország, Ukrajna, India, Japán, Szerbia, Kongói DK, Mongólia, Marokkó, Magyarország, Izrael.

A nők szintén 20 csapattal játszanak a VB-n. Ezek: Egyiptom, Németország, Ukrajna, Thaiföld, Lengyelország, Japán, Franciaország, Chile, Brazília, Litvánia, Mongólia, Malajzia, Spanyolország, Lettország, USA, Kongói DK, Tunézia, Magyarország, Marokkó, Tajvan.

A magyar férficsapat tagjai: Géringer Gergő, Mészáros Ágoston, Tóth Dániel és Varga Ferenc.

A magyar női válogatottak: Albert Szidónia, Tózer-Nemes Boglárka, Varga Napsugár és Vladár Róza.

A hazai férfiválogatott csak holnap kezdi a játékot. A C csoportban két mérkőzést játszanak: 18.45-kor magyar-francia, 20.10-kor japán-magyar meccs lesz. A B csoportos magyar lányok már ma pályára lépnek: 18.45-kor francia-magyar, majd 2010-kor magyar-német találkozó lesz.