Mit üzen a játékosoknak, szakvezetőknek Utsunomiya?

Mit üzen a játékosoknak, szakvezetőknek Utsunomiya?

A fiba3x3.com ma közzétett elemzésében a legutóbbi 3×3 univerzális olimpiai kvalifikációs torna tapasztalatait összegezte. A május 3-5. között a japán Utsunomiya-ban rendezett, sorrendben a második kvalifikációs torna játékáról és versenyzőiről a poszt az alábbi szakmai megjegyzéseket tartotta fontosnak:

A férfiaknál Hollandia – Worthy de Jong szuper játékának is köszönhetően – szinte robbantotta a mezőnyt és veretlenül került a döntőbe, ahol a jelenlegi ranglistán első helyen álló Litvánok felett is győzelmet aratott. De Jong mellett természetesen Arvin Slanter, a „mesterlövész” és Jan Driessen, illetve a már második olimpiájára készülő Dimeo van der Horst is jócskán hozzátette a magáét a csapat győzelméhez.

A nőknél a végső győztes Ausztrália teljesítménye kezdetben nem volt annyira egyértelmű, mint a végig veretlenül, szuper erőbedobással játszó holland férfiak esetében. Az ausztrál lányok az első versenynapon vereséget szenvedtek az Európa-kupagyőztes hollandok ellen, de feltehetően jót tett nekik a vereség okozta megrázkódtatás, mert a második meccsen minden erejüket megfeszítették és vereséget mértek az első helyen kiemelt kanadai lánycsapatra.

Az elemzés szerint a litván férfiaknak sürgősen össze kell szedniük minden erejüket, hogy Debrecenben, az utolsó univerzális olimpiai selejtezőn (május 16-19.) kimagasló játékot mutassanak és ezzel elnyerjék a párizsi olimpiai „belépőt” csapatuk számára. A kanadai lányokra ugyanez a sors vár, nekik is erejükön felül kell teljesíteniük a magyarországi tornán, amely utolsó alkalmuk lesz arra, hogy megszerezzék az olimpiai „belépőt” a csapatnak.