Szombaton kezdődik a 3×3 VB

Szombaton kezdődik a 3×3 VB

Két nap múlva a franciaországi Nantesben elkezdődnek, a játékosok és a szurkolók által egyaránt nagyon várt, FIBA 3×3 VB 2017 viadalai.

A VB-n, különösen a világranglista top ligájába sorolt csapatok között mind a szakma, mind a rajongótábor „vérre menő” küzdelmeket jósol már a selejtezők során.

A szakértők szerint az első ilyen nehézsúlyú viadalt már az első nap délutánján lejátsszák. Az Egyesült Államok és Hollandia férfi csapatai lépnek egymás ellen pályára. A mérkőzésen az izgalmas játékot garantálni látszik az a néhány tény, amely a két csapat érdemeit mutatja meg. Mindkét válogatott szerepelt a tavalyi VB negyeddöntőjében, mind a 2016-os, mind a 2014-es világjátékokon az USA csoportelsőként végzett. A holland nemzeti csapatnak pedig már „tartós bérlete” van a FIBA világranglista 10-es keretében.

Minden bizonnyal óriási viadal lesz másnap a nőknél a Magyarország, Oroszország mérkőzés is. Továbbá, szintén 18-án a Fülöp-szigetek – Franciaország férfi meccs, és a francia-spanyol női válogatottak összecsapása.

A szurkolóknak valódi csemegét jelent majd, a 19-i Puerto Rico, Szerbia férfi csapatok találkozója.

A magyar női válogatott tegnap elutazott Nantesba. Sok sikert és minél több győzelmet kívánunk nekik. Hajrá lányok, mindent bele!