Szupercsapattal készül Grazra az USA

Szupercsapattal készül Grazra az USA

A sok éves tradícióval, megszámlálhatatlan díjjal rendelkező amerikai kosárlabda sport néhány évvel ezelőtt megérkezett a 3×3 versenyek világába is. Azóta világversenyek trófeáit is hazavitték már. Az, hogy a kosárlabda az USA egyik legnépszerübb és milliók által kedvelt sportja, mindenki által ismert tény, azt viszont kevesebben tudják, hogy ennek egyik jótékony következménye az lett, hogy megjelentek a kosaras tradíciókat aktívan ápoló családok is. Tagjaik közül akár már a nagyapák is híres játékosok voltak, napjainkban pedig, ha pályára lépnek, unokáikat bíztatja a gyakran milliós szurkolótábor. 

Ilyen nevezetes család például Canyon Barryé, akinek apja Rick nyolcszoros NBA All Star volt, testvérei Brent, Drew és Jon is a Ligában játszott. Eddig a floridai egyetemi csapatban játszó Barry pedig úgy döntött, hogy idén csatlakozik az USA 3×3-as válogatottjához, ahol társai is világszínvonalú játékot játszanak. A csapat, amelynek tagjai rajta kívül Kareem Maddox, ‘Disco Domo’ Jones, és Robbie Hummel lesznek, azt a nem kis célt tűzte maga elé, hogy Tokióban 3×3 olimpiai anyat nyer. Ehhez persze előbb le kell győzniük a grazi olimpiai selejtező nem könnyű akadályát. Canyon Barry roppant optimista: „nagyon jól megy a játék – nyilatkozta. Orlandóban edzőtáboroztunk, ott prímán összerázódott a csapatunk. Testileg és lelkileg is kitűnően felkészültünk az előttünk álló nagy feladatra. Összeállítottuk a játéktervünket is, így készen állunk a megmérettetésre. Nagyon örültünk annak, hogy az USA Basketball együttműködést kötött a Red Bullal, mert ez azt jelenti, hogy egy május elsején kezdődő Los angelesi edzőtáborozáson vehetünk részt, amely végső felkészítésünk szempontjából nagyon hasznos lesz a grazi verseny előtt”.

A továbbiakban Barry azt is megemlítette, hogy mostani csapatukban egyesül a Princeton és a NY Harlem, vagyis az USA két legjobb csapatának az ereje, ügyessége. Kareem Maddox személyében ott lesz a csapatban a domináns, erős fizikumú, távoli dobásokban utánozhatatlan védő, Robbie Hummel a mesterlövész, és Domo a körmönfont cselek és ravasz védekezések királya, aki nem mellesleg remek, biztos kézű labdakezelő, briliáns dobó is.

Barry és az USA 3×3 férfi válogatott többi tagja nagyon várja már a grazi kvalifikációs tornát. Május 26-án a játékot a B-csoportban kezdik, ahol körmékőzéseket játszanak Litvániával, Belgiummal, Dél-Koreával és Kazahsztánnal.

X