Alakul az ausztrál 3×3 női válogatottkeret

Alakul az ausztrál 3×3 női válogatottkeret

A Basketball Australia (BA) ma bejelentette: a tokiói ötkarikás játékok 3×3 nemzeti válogatottjába hét női sportolót jelölt. Közülük a legjobbak utaznak majd Grazba, a május 26-30-i kvalifikáló tornára. Kezdetben összesen 12 sportolónőt válogattak be a jelöltek csapatába, közülük mára a hét legjobb maradt a keretben. A jágékosok kiválogatása a március, áprilisban tartott edzőtáborokban történt David Biwer vezetőedző irányításával. A kiválasztott hét játékos az ő ajánlásai és beleegyezése alapján kerültek be a szűkített keretbe.

Az edzőtáborokrók Biwer elmondta: „ a 3×3-as nemzeti csapat tagjait kiválasztó szakmai stábot rendkívüli módon lenyűgözte a játékosok küzdőképessége, győzni akarása, a táborokban tanúsított játékfegyelme és a többhetes, fárasztó felkészüléssel kapcsolatos önfegyelme. E kiváló tulajdonságok miatt a szakmai vezetőknek különösen nagy fejtörést okozott a Grazba utazó csapat tagjainak a kiválasztása „ – nyilatkozta a vezetőedző, majd hozzátette: minannyian tisztában vannak azzal a hátránnyal, amit más, olimpiai részvételre pályázó csapatokkal szemben szenvednek el az ausztrálok, mert nekik, hosszú ideje nem volt alkalmuk – a második éve tomboló pandémia miatt – nemzetközi versenyeken megmérettetni magukat.

Az ausztrál válogatott végleges, négyfős csapatkeretét, csak május közepén hirdetik ki. Tagjait a jelenlegi hét fős csapatból (Rebecca Cole, Keely Froling, Maddie Garrick, Alek Kunek, Anneli Maley, Lauren Scherf és Marena Whottle) választják ki.

X