Új csapattag az USA női válogatottjában

Új csapattag az USA női válogatottjában

A FIBA online tegnapi, Colorado Springs-i (USA) híre szerint a tokiói ötkarikás játékok 3×3 versenyében csatlakozik az USA csapatához Katie Lou Samuelson. Ő lesz a csapat negyedik tagja. Ahhoz persze, hogy ott legyenek a tokiói versenyen, előbb győztes, részvételt nyerő helyezést kell elérjenek az olimpiai kvalifikációs versenyen, május 26-30-án Grazban. Az ausztriai kvalifikáló legjobb három helyezettje kerül be az olimpiai keretbe.

„Nagyon örülök, hogy bekerültem az amerikai, olimpiára készülő lánycsapatba és izgulok is rendesen, hogy minden úgy sikerüljön és olyan formában legyen, mint ahogyan azt elvárják tőlem a csapattársak. Alig várom, hogy elkezdjük a közös játékot” – lelkendezett Samuelson.

Katie Lou korábban a Perfumerias Avenidában játszott. A válogatottban Napheesa Colliert váltja. Az új csapatnévsor ezek szerint a következő lesz: Stefanie Dolson (Chicago Sky), Allisha Gray (Dallas Wings, Kelsey Plum (Las Vegas Aces) és Katie Lou Samuelson (Perfumerias Avenida). Az új csapattag olyan játékostrióhoz csatlakozik, amely évek óta együtt játszik a nemzetközi versenyeket, így óriási tapasztalat van a hátuk mögött. Az USA válogatottjaként 2014-ben megnyerték az ifjúsági olimpia 3×3-as versenyét, aranyérmesek lettek, szintén arannyal tértek haza a FIBA 3×3 U18 világkupa versenyéről és 2013-ban a FIBA 3×3 Americup versenyen is győztek.

Grazban az amerikai lánycsapat az A-csoportban nem kapott könnyű ellenfeleket. Franciaországgal, Németországgal, Uruguayal és indonéziával kell megküzdeniük a csoportmérkőzéseken a továbbjutásért. Ha ez sikerül, jönnek a még nehezebb meccsek a negyeddöntő, az elődöntő stb.

X