2020-tól országos tour verseny Hollandiában

2020-tól országos tour verseny Hollandiában

Hollandiában a streetball országos versenyeinek, a Streetball Masters Tournak 2009-óta már hagyománya van. Ezt a versenysorozatot a Holland Kosárlabda Szövetség jelenleg éppen átalakítja, kiterjeszti a 3×3 kosárlabdára is. Így 2020-tól a streetball bajnoksággal együtt megrendezik a 3×3 országos körversenyt is. Az új, összevont sportesemény a 3×3 NL Masters Tour lesz. A versenysorozatra egyesületek, alapítványok, vállalati csapatok és sportügynökségek egyaránt jelentkezhetnek és részt vehetnek és pályára léphetnek.

Ettől a lépéstől a holland szakvezetők azt várják, hogy – a közelgő Olimpiára való különös tekintettel, amelynek indiai kvalifikáló tornájára Hollandia női és férficsapata is részvételi jogot szerzett már – felgyorsítja a 3×3 sport országos fejlesztését. A holland országos bajnokság mérkőzéseit igyekeznek olyankor játszani, amikor azok időpontja nem ütközik a nemzetközi versenyekével. Az eddigi szezonok „üresjáratait” töltik ki az országos versenyekkel.

Hollandiában egyébként pár év leforgása alatt óriási kereslet és ezzel együtt masszív szurkológárda alakult ki a 3×3 rendezvények iránt. A következő szezontól minden egyesület vásárolhat játékengedélyt az országos szövetségtől és ezzel automatikusan a nemzeti tour résztvevőjévé válik.

X