A holland Oroszlánok is ott lesznek Grazban

A holland Oroszlánok is ott lesznek Grazban

Tegnapi posztunkban már hírt adtunk a hét végén Grazban megrendezendő Dome im Berg 3×3 Nemzetközi Szuperkupáról. A korábbi információkat a rendezvényről a Holland Kosárlabda Szövetség mai híre tovább részletezte.

A holland posztból megtudhatjuk, hogy a barlangversenyre az ország 3×3 férfiválogatottja, az Orange Lions is meghívást kapott, amelynek legfőbb célja az olimpiai kvalifikációra való felkészülés támogatása.

A holland csapat csütörtökön utazik Grazba. Rögtön megérkezésük után koronavírus-tesztnek vetik alá magukat a csapat tagjai Jessey Voorn, Arvin Slagter, Dimeo van der Horst és Julian Jaring, valamint kísérőik.

Első mérkőzésüket pénteken játsszák. Az Oroszlánok a B csoportba kerültek, ahol első körben Csehországgal, Lettországgal és Oroszországgal játszanak a továbbjutásért. A mérkőzéseket nemcsak az osztrák köztelevízió közvetítiélőben, hanem a Youtube-on keresztül is elérhető lesz a világ 3×3 rajongóinak. A grazi Schlossbergben található barlangrendszerben egész évben tartanak rendezvényeket. Komoly- és könnyűzenei hangversenyeket, színházi előadásokat, vagy reggelig tartó bulikat. Sportverseny ezidáig még nem volt a barlangban, a mostani lesz az első. A képen látható impozáns terem lesz a helyszíne a 3×3 tornának.

X