A japánok érmet szeretnének szerezni Tokióban

A japánok érmet szeretnének szerezni Tokióban

A japantimes.co.jp internetes újságnak nyilatkozott Tomoya Ochiai 3×3 csapatuk olimpiai kilátásairól. A 32 éves játékos korábban a Japán Nemzeti Kosárlabda B Liga hivatásos játékosa volt, mostanában pedig a 3×3 japán válogatott tagja.

„Amikor az ötöt elleni tradícionális játékról a 3×3 kosárlabdára váltottam, álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a sportág valaha olimpiai versenyszám lesz” – nyilatkozta Tomoya Ochiai a japán sajtónak a Tokiói Nemzeti Edzőközpontban, ahol már javában tart az olimpiai felkészülésük. Jelenleg még a fizikai terhelés helyett inkább az agyukat terhelik, mert a felkészülésnek ebben a periódusában dolgozzák ki a csapatbeosztásokat, a tényleges edzéstervet és játékuk taktikai tervét. A fizikai felkészülés csak ezt követően, valamikor az újév, első negyedének az elején kezdődik el.

„Úgy vélem, Japánnak tényleges esélye van valamelyik dobogós helyre. A női 3×3 válogatott játékosait az 5×5-ös nagy csapattól, a férfiak kifejezetten 3×3-as játékosokat is bevesznek a csapatba. Például ma már én is csak ebben a sportágban játszom” – mondta Tomoya Ochiai.

X