A magyar 3×3 tehetséges játékosa

A magyar 3×3 tehetséges játékosa

A fiba3x3.com portál mai cikke Tóth Orsira, az U18-as 3×3 válogatott, 17 éves fiatal tehetségére hívja fel az olvasók figyelmét. A cikkben megszólalt Orsi is, aki elmondta: számára a sport világában nagyon fontos a közösségi médiában való megjelenés és az ottani elismertség. „Tavaly, a 3×3 szezon kezdetén körülbelül ezer Instagram követőm volt – mesélte sikeréről a sportoló -, a 2017 FIBA 3×3 kampányt követően ez a szám 40 ezerre ugrott fel. A világ számos országából vannak követőim, de a legtöbben az Egyesült Államokból figyelik az eredményeimet.

A közösségi média különféle platformjain való megjelenés amellett, hogy népszerűsíti az adott sportolót, a csapatnak, a sportágnak is nagyon fontos, mert ezeken a csatornákon keresztül, világszerte rengeteg fiatalt képesek elérni, ami széles körben teszi ismertté nemcsak a sportágat, hanem annak sikereit és játékosaik eredményeit is. Látványosan nő a szurkolótáboruk és a játék rajongóival akár személyesen is kommunikálhatnak a közösségi tér segítségével.

Tóth Orsi szerint tavalyi sikereik közül az egyik legemlékezetesebb a FIBA 3×3 U18 Világbajnokság volt Chengduban, ahol a magyar lánycsapat egészen az elődöntőig verekedte fel magát, és végül a 9. helyen sikerült végezniük.

A Kínában rendezett világbajnokságot követően itthon, Debrecenben játszották a FIBA 3×3 U18 Európa Kupát. A versenyt a magyar lányok megnyerték, Tóth Orsi pedig a csapat aranyérme mellé még az egyéni MVP címet is begyűjtötte.

Idei tervei között szerepel, a 2018-ban ismét Debrecenben tartandó FIBA 3×3 U18 Európa Kupán való sikeres szereplés, valamint a Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpiai Játékokon való minél jobb eredmény elérése.

Ezen a videón Tóth Orsi 3×3 játékban töltött, tavalyi legjobb percei szerepelnek, amit eddig világszerte több mint 4 millióan néztek már végig.

X