Dőltek a rekordok 2019-ben

Dőltek a rekordok 2019-ben

A FIBA svájci, Miesben lévő központja ma közzétette azokat az adatokat, amelyek szakértőik szerint az idei FIBA 3×3 Wolrd Tour, világ körüli játéksorozat legkiemelkedőbb eredményeit mutatják. A nyilatkozat szerkesztői bevezetőjükben megállapítják, hogy a 3×3 kosárlabdasport történetében 2019-volt az eddigi „legfényesebb” év, amely csodálatos eredményeket produkált.

2019 pontszerző bajnoka a szerb Liman csapatának játékosa, Mihalilo Vasic lett, a WT versenyen, általa összegyűjtött 260 pontjával. Csapata a Liman idén mind a 11 Mastersen játszott és természetesen ott volt az utsunomiyai döntőben is. Ennek köszönhetően a csapat mind a négy játékosa szerepel a világranglista első nyolc helyének valamelyikén, hiszen bőven nyílt alkalmuk a pontgyűjtésre.

Vasic lett a szezon legjobban kereső játékosa is, ami egymaga ötezer dollárt gyűjtött a WT egyes állomásain, illetve a Challengereken.

A versenysorozat másik, kiemelkedő teljesítményt nyújtó sztárja Dusan Bulut, a szerb Novi Sad játékosa volt, ami természetesen összességében közel sem szerezhetett annyi pontot, mint Vasic, hiszen körülbelül harmad annyi mérkőzést játszott a csapatuk, mint a minden Mastersen versenyző Liman. Bulut professzor viszont megmutatta erejét a versenyenként szerzett átlagpontszámokban: 2019-ben neki lett a legmagasabb mérkőzésenként szerzett pontátlaga, ami 7,5 pont. Nyomában járt a lettek sztárja Karlis Lasmanis, a maga 7,2 átlagpont/mérkőzés eredményével, majd Dominique Jones (7 pont).

A versenysorozat legtöbb zsákolását és blokkolását a Ny Harlem játékosa, Marcel Esonwune mutatta be. Az előbbiből 15, az utóbbiból 32 volt a kimagasló eredménye. Nem mellesleg Esonwune sokban hozzájárult csapata idei sikereihez.

X