Egynapos torna a Fülöp-szigeteken

Egynapos torna a Fülöp-szigeteken

A Fülöp-szigeteki Egyetemi Sportszövetség (UAAP) a 3×3 kosárlabda fiatalok körében való népszerűsítése végett a közelmúltban egynapos versenyt szervezett. A mérkőzések szünetében az ország legsikeresebb kosárlabda játékosai tartottak ismeretterjesztő előadásokat. A jelenleg is aktív, illetve a korábban szép sikereket elért, ma már edzőként dolgozó sportolók egyaránt előadtak.

A nők közül például az Fülöp-szigeteki egyetemi női kosárlabdázás egyik legismertebb sztárja Fril Brnardino, vagy a többszörös MVP játékosok Jack Animan, Ria Nabalan és Annick Tiky.  Ott volt a rendezvényen Juan Gomez De Liano is, aki tavaly a FIBA 3×3 U18 Világbajnokságon tagja volt a filippinók csapatának.

A szervezők szándéka kettős volt: egyrészt az eddiginél is nagyobb tömeggel kívánták megismertetni és megszerettetni a 3×3 kosárlabdát, hogy minél többen kilátogassanak az idei FIBA 3×3 Világbajnokságra 2018. június 8-12. között. Másrészt, hogy utánpótlás játékosokat toborozzanak a Fülöp-szigeteken évről-évre népszerűbb sportnak.

X