Finnországban is hódít a 3×3

Finnországban is hódít a 3×3

A 3×3 kosárlabda rajongói mindeddig keveset hallhattak finn csapatokról, még inkább bajnokságokról. Az utóbbi pár évben azonban rohamosan terjedni kezdett a 3×3 országszerte, és egyre több amatőr csapat játszott tét nélküli, szórakozásból, kedvtelésből rendezett meccseket. Ezek az alkalmilag összeállt csapatok voltak Finnországban az első fecskék, amelyek a fiatalok tömegeivel megismertették a játékot és annak lényegét.

Ahogyan a világ más tájain, úgy Finnországban is mágnesként vonzza a fiatalokat a 3×3 látványossága, rugalmassága, pörgős ritmusa és persze a rendezvények körítése: a mérkőzések alatt játszott zene, a szünetekben látható showelemekkel tarkított ügyességi számok, illetve a rendezvények végén prezentált koncertek.

Az idén tavasszal tartandó finn 3×3 országos tavaszi bajnokság aktuális fordulóját, a Yökoris Pop-Up tornát tegnap játszották Helsinkiben. A bajnokság regisztrált csapatainak viadala után késő éjszakába nyúlóan amatőr csapatok léptek pályára, hogy ezzel is népszerűsítsék a sportágat és egyre több fiatalt csábítsanak a játékba, vagy a nézőtérre.

X