Harlem játékos gyűjtötte a legtöbb debreceni pontot

Harlem játékos gyűjtötte a legtöbb debreceni pontot

A nemzetközi szervezet szakértői ma nyilvánosságra hozták értékelésüket, amely a FIBA 3×3 World Tour 2020 három Mastersből álló debreceni versenyének legfontosabb számait, statisztikáját elemzi.

Beszéljenek a számok:

A játékosok közül a legeredményesebb pontszerző az amerikai Ny Harlemből Joey King volt, aki 82 pontot gyűjtött egymaga a csapatának. King, az első játékot, a Debrecen Masterst meglehetősen bizonytalanul és félénken kezdte: 3 mérkőzésen összesen 15 pontot szerzett, a Hungary Masters négy meccsén 36 pontot, a végére, az Europe Mastersen pedig szintén négy meccsen 31 pontot gyűjtött a csapatnak. A kosárra dobások 70 százaléka egypontos volt, szabaddobásai 88 százalékosra sikerültek.

A mérkőzésenként elért pontszámokban a litván Utena Uniclub játékosa, Ignas Vaitkus volt a legeredményesebb gyűjtő, 8,2 pont/meccs. Nemcsak Utena, de a teljes Uniclub csapat óriási meglepetést okozott Debrecenben, hiszen szinte ismeretlenül, 12. kiemeltként érkeztek a versenyekre, aztán sikerült legyőzniük egy mérkőzésen a világranglistavezető Limant is. Vaitkus után a másik két legszorgalmasabb pontgyűjtő Joey King (Ny Harlem) 7,5 ponttal, illetve Stefan Stojacic a Liman sérülésből visszatért játékosa lett 6,6 ponttal.

A legtöbbet blokkoló játékos Marcel Esonwune a NY Harlem játékosa lett 11 blokkal. Ő lett a debreceni játékok legjobb és legeredményesebb lövésblokkolója. Nauris Miezis, a Riga versenyzője hajtotta végre a versenyek folyamán az adott mérkőzések szempontjából legfontosabb eseményeit (összesen 43-at) és végzett kulcsfontosságú gólpasszokat (30 alkalommal). A három Masters leggyorsabb mérkőzését a Novi Sad játszotta a mongol Ulánbátor ellen: a szerbek 5,53 perces játékidő alatt 21:6-ra legyőzték mongol ellenfelüket.

X