India készül a tavaszi kvalifikálóra

India készül a tavaszi kvalifikálóra

Az indiai www.therbridge.in egy mai írásában a kosárlabda legizgalmasabb, legszenvedélyesebb ágaként említi a 3×3-at, majd néhány mondatban méltatja a sportág rövid, ámde annál izgalmasabb és sikeresem múltját megjegyezve, hogy eddigi történetének csúcsa a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokon önálló sportágként való részvétel lesz.

Rátérve az indiai kosárlabda eddig elért eredményeire az elemzés megállapítja: a kontinensnyi ország eddigi teljesítménye a 3×3 területén lényegesen figyelemreméltóbb volt, mint az ötöt elleni kosárlabda területén valaha is volt. Az eredmények között említik az Ifjúsági Ázsia Játékokon 2009-ben a lányok negyeddöntős szereplését, 2013-ben a FIBA 3×3 Ázsia Kupa első sorozatában a nők megnyerték a kupát, 2017-ben pedig a 4. helyet szerezték meg. Sajnálatos, hogy ezidáig sem a férfiaknak, sem a nőknek nem sikerült világbajnokságra kvalifikálniuk a csapatukat.

Az a tény, hogy India rendezheti jövő tavasszal a FIBA 3×3 olimpiai kvalifikáló versenyét, óriási megtiszteltetésnek számít. Házigazdaként az indiaiak ezt a versenyt olyan lehetőségként kezelik, amelyhez legjobb tudásukat kell adniuk, a saját csapataik eredményétől függetlenül.

X