Innovatív padlóburkolat a 3×3 pályákon

Innovatív padlóburkolat a 3×3 pályákon

A FIBA svájci központjának mai bejelentése szerint a nemzetközi szervezet hosszú távú szerződést kötött a kínai Enlio céggel, amely a világ sportpadló gyártói között vezető pozíciót foglal el. A több évre szóló együttműködési szerződés értelmében a FIBA 3×3 világeseményeire az Enlio biztosítja majd a teljesen új fejlesztésű pályafelületet.

Az újfajta padló hőre keményedő, magas molekulatömegű anyagból van, amely az eddig megszokott polipropilénnél valamivel lágyabb és rugalmasabb. Az anyag szerkezetéből adódóan a játék közben esetleg padlóra kerülő sportolókat védi a komolyabb sérülésektől. A csúszásgátló, lágyabb szerkezet védi a játékosok ízületeit és támogatja felugrásaik sikerét.

A puha szerkezet, a sima textúra megelőzheti a komolyabb zúzódásokat. Az új technológia garantálja a stabilabb, mégis rugalmasabb elugrások lehetőségét. Az Enlio padlója a felsorolt jó tulajdonságokon túlmenően eső és időjárásálló, így szabadtéren is egész évben kiválóan használható.

Az innovatív padlóburkolatot a FIBA 3×3 világbajnokságain (felnőtt, U23, U18 szinten), valamint a FIBA 3×3 World Tour versenyein használják majd.

X