Ismét hazai siker a FIBA egyéni ranglistáján!

Ismét hazai siker a FIBA egyéni ranglistáján!

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség, a FIBA honlapján ma a magyar 3×3 kosárlabda, szép sportkarrier előtt álló tehetségét, a 22 éves Böröndy Vivit mutatta be. A szövetség kommentátora szerint a 2017-ben U23 magyar válogatottban szereplő játékos három éve szerepel a sportágban, csapatával tavaly aranyat szerzett a Nemzetek Ligájában. A Sri lankai Colomboban rendezett világversenyen, augusztus 20-án Börödy Vivi egyéni sikert is elért: a torna MVP címét sikerült megnyernie.

A sportsikerekben bővelkedő tavalyi szezon Vivinek meghozta a női egyéni világranglista tekintélyt parancsoló első helyét is.

„Meglepődtem és boldog vagyok a hirtelen jött sikerek miatt – nyilatkozta a Sopron játékosa. Boldog vagyok, mert nagyon szeretem ezt a játékot, de korábban sosem gondoltam volna, hogy egyszer még én leszek a világ első számú játékosa. A válogatottba a meghívást 2017 elején kaptam edzőnktől, Károlyi Andreától. Kitörő örömmel vállaltam a 3×3 U23-as mérkőzéseken való játékot. Egész nyáron szorgalmasan gyakoroltunk, edzettünk a csapattal, hogy Sri Lankán minél jobb eredményt érjünk el. Ez a kitartás aztán sokat segített nekünk a versenyben, mert összeszokott, egymás megmozdulásait, gondolatait is jól ismerő csapattá kovácsolt minket. Eddigi életem legszebb élménye volt a colomboi szereplésünk.

A rendszeres edzéseket, a kitartó gyakorlást a siker után sem hagytuk abba, mert nagy feladat előtt állunk: készülünk a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokra. „

Böröndy – a világranglista számítása szempontjából figyelembe vett – elmúlt 12 hónapban 155.340 pontot szerzett. A listán csapattársai, Kovács Vanessa és Szabó Dóra követik.

X