Jól teljesítenek a lettek és a szerbek

Jól teljesítenek a lettek és a szerbek

A tavalyi jeddah-i győztes, a lett Riga idén is folytatta győzelmi sorozatát. A december 18-án kezdődött FIBA 3×3 World Tour Final 2020 verseny első napján, a csoportmérkőzések körében mindkét meccsét megnyerte. A C-csoportban előbb a hazaiakkal (Jeddah) játszottak, az eredmény 22:21 lett a Riga javára, majd a szlovén Pirant győzték le 18:16-ra. Így csoportelsőként továbbjutottak a mai negyeddöntőbe.

Szintén kiváló teljesítményt nyújtottak és csoportelsőként jutottak tovább a versenyben az A-csoportos Liman, itt második lett az Ub, a B-csoporban első a Novi Sad, másodikok az Amszterdam játékosai, a D-csoportban eddig legtöbb pontot (42) a litván Utena Uniclub szerzett, mögötte másodikként fordult a következő etapra az amerikai NY Harlem.

A körmérkőzések végeredménye szerint a körverseny utolsó helyezettjei lettek a mongol Ulánbátor, a svájci Lausanne, a szlovén Piran és a litván Sakiai Gulbelé. A mai versenynapot a negyeddöntővel kezdik a csapatok. A program szerint elsőként (helyi idő szerint 17:45-kor) a Liman – Jeddah összecsapást láthatják a nézők, majd az Utena – Amszterdam mérkőzés következik. Ezt követi a Novi Sad – NY Harlem, és a Riga – Ub meccs. Az elődöntők nyolc óra után kezdődnek, eredményhirdetés valamivel tíz óra után várható.

X