Kettős USA győzelem Ulánbátorban

Kettős USA győzelem Ulánbátorban

Ma véget ért a FIBA 3×3 U18 Világbajnokság, az utánpótlás csapatok idei legrangosabb versenye. A negyeddöntőből a férfiaknál a török, az argentin, az orosz és az USA csapata került. Közülük Argentína és Oroszország csapott össze a bronzéremért, ahol az előbbiek 21:18-ra megnyerték a találkozót.

A világbajnoki címért nem kis meglepetésre a törökök léptek az USA ellen a pályára. Az a török csapat küzdött az aranyéremért, amely eddig a nemzetközi versenyeken nem volt különösebben kiemelkedő játékos a csapatok mezőnyében. Most sikerült elverekedni magukat a döntőig, ahol 16:12 pontarányban vereséget szenvedtek az Egyesült Államok férficsapatától.

A lányok versenyében a negyeddöntős mérkőzések győzteseként Kína, Új-Zéland, USA, és Franciaország válogatottja jutott az elődöntőbe. A bronzéremért Kína-Franciaország mérkőzést láthattak a szurkolók. A franciák 15:13-ra győztek, így övék lett a harmadik hely. Az aranyéremért Új-Zéland és USA lányai játszottak (megjegyzendő, hogy éppen az a két csapat, akiktől a magyar lányok vereséget szenvedtek és kiestek a játékból), 19:13-ra az amerikaiak győztek.

X