Ki állhat dobogóra Argentínában?

Ki állhat dobogóra Argentínában?

Idén ősszel, október 6-18. között az argentín fővárosban, Buenos Airesben harmadik alkalommal rendezik meg a Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokat. Annak egyik látványos és sok nézőt vonzó száma a 3×3 kosárlabda lesz.

Harminchárom országból 40, 3×3 csapat érkezik a játékokra. Nagy kérdés: idén a verseny végén vajon kik állnak majd a dobogó három fokán? 2014-ben, Kínában (Nanjingben) az előző Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokon a lányoknál az Egyesült Államok, Hollandia és Spanyolország volt, a három érmes csapat. A fiú csapatok közül az aranyérmet a litvánok nyerték.

Az idei Buenos Aires-i játékokra a házigazda argentin csapatok, továbbá a tavalyi FIBA 3×3 U18 VB két győztese, a belga férficsapat és az USA női válogatottja kvalifikáció nélkül, egyenesen bejutott az argentinai versenyre. A többi résztvevő a FIBA 3×3 szövetségi rangsora alapján kvalifikált a játékokra.

Mindössze hét ország (Andorra, Argentína, Kína, Észtország, Ukrajna, USA és Venezuela) nevezett két kategóriában csapatot.

A Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokon a következő 3×3 csapatok lépnek pályára:

Nők: Magyarország, Indonézia, Japán, Mexikó, Hollandia, Románia, Spanyolország, Srí Lanka, Ukrajna, Egyesült Államok (U18-as világbajnokság, 2017-es győztesek), Andorra, Argentína (fogadó) és Venezuela.

Férfiak: Andorra, Argentína (fogadó), Belgium (2017-es világbajnokság győztese), Brazília, Kína, Észtország, Grúzia, Olaszország, Jordánia, Kazahsztán, Kirgizisztán, Lettország, Mongólia, Új-Zéland, Oroszország, Szlovénia, Türkmenisztán, Ukrajna , Egyesült Államok és Venezuela

X