Legendás sportolók az Ifjúsági Olimpián

Legendás sportolók az Ifjúsági Olimpián

Az idén ősszel, Argentinában, Buenos Airesben tartandó Ifjúsági Olimpiai Játékokon október 6-18 között nemcsak a világ fiatal sportolói, hanem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság javaslatára a különböző sportágak leghíresebb, legeredményesebb rutinos sportolói is részt vesznek. Ők jelenlétükkel és némelyek aktív közreműködéssel (érmek átadása) fogják  buzdítani a fiatal sportolókat a jobb eredmények elérésére, a versenyeken való kitartásra.

A meghívot hírességek között lesznek például Usain Bolt, Michael Phelps, Yelena Isinbaeva, Michelle Wie, Yao Ming és Chad le Clos. A kosárlabdások közül a brazil sportikonra, Janeth Arcainra esett a rendezők választása. Ő a női kosárlabda egyik legeredményesebb, legnagyobb sikereket elért játékosa. A 2000-es Sidney Olimpiai Játékokon ő szerezte csapatának a legtöbb pontot és csapatával ezüstérmet szerzett. Négy évvel korábban Atlantában pedig bronzérmesek voltak.

Janeth Arcain kiemelkedő feladata lesz, hogy széles körben megismertesse és népszerűsítse az olimpiai sportágak közé felvett új játékot, a 3×3 kosárlabdát.

X