Legtöbb pontot a Liman gyűjtött

Legtöbb pontot a Liman gyűjtött

A szombaton, október 12-én kezdődő nanjingi (Kína) FIBA 3×3 World Tour verseny aktuális Masters állomása előtt, érdemes egy pillantást vetni a világkörüli játék jelenlegi állására.

A FIBA jelenleg elérhető rangsorolása természetesen csupán a csapatok pillanatnyi állását mutatja, ebből pedig aligha lehet következtetni a játék végeredményére, ám ettől függetlenül némi utmutatásul szolgálhat a verseny novemberi fináléjának a kimenetelére.

Jelenleg a lista első öt helyén állnak:

  1. Liman
  2. Novi Sad
  3. Riga Ghetto
  4. Princeton
  5. Piran.

Ez a rangsor azonban nem teljesen tükrözi a csapatok eddig elért eredményeit, mert közülük egy, a Liman résztvett az idei Mastersek mindegyikén, így több pontot gyűjthetett, mint a 2. és 3. Novi Sad és Riga Ghetto. Előbbiek hét, a rigaiak pedig csupán öt Mastersen léptek pályára.

Eddig a legtöbb, 605 pontot (éppen az összes versenyen való részvételnek köszönhetően) a Liman gyűjtötte, a Novi Sadnak 505, a Rigának 405, a Princetonnak 377 és a Pirannak 375 pontja van Nanjing előtt. A begyűjtött pontok a világranglistán való magasabb pozíció eléréséhez nagyon jól jönnek a csapatoknak, de az, hogy idén ki lesz a mesterek mestere,  World Tour 2019 győztese, az csak novemberben, az Utsunomiya Finalon dől majd el.

X