Megjelent a FIBA játékosrangsora

Megjelent a FIBA játékosrangsora

Augusztus 7-én, vagyis tegnap a FIBA központja nyilvánosságra hozta szokásos egyéni játékos és csapatrangsorát. Mégpedig egyrészt nemek szerinti bontásban, másrészt korcsoportonként osztályozva.

Ezek szerint jelenleg a felnőtt férfiak rangsora: 1-5-ig: Stefan Stojacic, Dejan Majstorovic, Dusan Bulut, Marko Savic és Aleksandar Ratkov. Ismerve az idei teljesítményeket, feltételezhető, hogy senki sem lepődik meg a besoroláson, amelyben csak szerb játékosok szerepelnek. Az első magyar, Ivosev Tamás a lista 64. helyén tanyázik.

Felnőtt nők 1-5: Carikube Glruazd (Franciaország), Marie Mane (Franciaország), Marcella Filippi (Olaszország), Victoria Majekocunmi (Franciaország), Koné Assitan (Franciaország). Az első magyar a listán a 9. helyen álló Böröndy Vivien.

U23 férfiak: három orosz nemzetiségű: Alexander Zuev, Aleksandr Antonikovskii, Stanislav Sharov, majd egy macedón: Nebojsa Kilijan és egy svájci: Natan Jurkovitz a sorrend.

U23 nők: az első négy helyen francia játékos áll, az ötödik egy kínai. Sorrendben a következők: Caroline Hériaud, Marie Mane, Victoria Majekodunmi, Koné Assistan és Jieshang Tang.

A legfiatalabbaknál, az U18-as férfiaknál az első három helyre az eddig elért pontszámaik alapján mongol játékost soroltak, a 4. egy venezuelai és az 5. újra egy mongol. A magyar U18-as férfijátékosok közül a listán az első a 207. helyen álló Uros Rosic.

Az U18-as lányok második helyét Révész Boróka foglalja el, az ötödiken pedig Tóth Orsi áll. A listavezető a cseh Alzbéta Levinská, a 3-4 egy-egy Sri lankai játékos.

A csapatok aktuális rangsorát holnapi cikkünkben részletezzük.

X