Nagy harc várható a helyezésekért

Nagy harc várható a helyezésekért

Szaud-Arábiában ma kezdődött Jeddahban az év utolsó 3×3 WT Masters versenye. A kétnapos viadal nemcsak arról szól, hogy a verseny első két helyezettje belépést nyer a novemberi fináléra Japánba, hanem arról is, hogy lehetőséget kínál a világranglista elején álló csapatok helyezéseinek a megerősítésére, esetleg egy rosszabb szereplés folytán a hátrább csúszásra is.

A FIBA ranglista élén a szerb Novi Sad első helye biztosnak látszik, noha idén hektikusabb volt a szereplésük, mint a tavalyi szezonban, amikor szinte csak a győzelmekről szólt a szereplésük. 2019-ben a szerbeknél is becsúszott egy-egy váratlan vereség, ámde így is sikerült megtartaniuk első helyezésüket.

Nagy kérdés, viszont, hogy ki lesz a második helyezett? A szerb Liman, vagy a lett Riga Ghetto? A két csapat között jelenleg mindössze 15 ezer pont a különbség és mindketten játszanak Jeddahban. Biztosak lehetünk benne, hogy óriási csatát vívnak majd egymással. Az már most biztos, hogy a Riga nélkülözni lesz kénytelen legerősebb harcosát Karlis Lasmanist, aki a közelmúltban bokaműtéten esett át, így mellőzni kényszerül a játékot, ha azt akarja, hogy a mindent eldöntő WT Finalon pályára tudjon ismét állni. Annál is inkább, mert velük ellentétben a Liman csatarendbe állítja a legjobb játékosait, köztük a kosárzsonglőr Mihailo Vasicot is.

X